Wij adviseren bij aanvragen om omgevingsvergunning. Voor eenvoudige bouwplannen zoals een aanbouw, een garage of een dakkapel neem je contact op met een tekenaar of architect.

Heb je een uitdagend of complex project? Wil je een strategische keuzes maken of een scherp advies? Kom je er samen met je tekenaar of architect niet uit? Of loop je vast in een procedure bij de gemeente?

Neem dan snel contact op! 

 

Training en opleiding Omgevingswet Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Vergunningenmanagement

Wil je ontwikkelen, bouwen of herbestemmen dan heb je omgevingsvergunningen nodig. Het volledig aanvragen ervan is een tijdrovende, maar bovenal specialistische klus. Het goed in beeld hebben welke vergunningen en meldingen nodig zijn, is van belang voor een snelle vergunningaanvraag.

Als je iets over het hoofd ziet en vergeet aan te vragen levert dit extra kosten en onnodige vertraging op.

Vergunningenmanagement geeft de oplossing. Wij bieden overzicht, dat resulteert in een complete lijst met alle vergunningen en meldingen die voor het project van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor het bouwen, slopen, kappen en graven. Maar ook brandveiligheid en eventuele afwijkingen van het bestemmingsplan.

Vergunningvrij bouwen

Voor (ver)bouwen is vaak een omgevingsvergunning nodig. Soms kan je zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen. Dat scheelt veel tijd en leges bij de gemeente. Doe de gratis vergunningcheck.

Maar let op! Vergunningvrij bouwen is niet regelvrij. Ga je (ver)bouwen dan zijn bijvoorbeeld de regels van het Bouwbesluit altijd van toepassing.

Bouwbesluit

Het Bouwbesluit bevat regels voor nieuwbouw, bestaande bouw en verbouwen. Op nieuwe gebouwen zijn de strenge nieuwbouwregels van toepassing. Op bestaande gebouwen de soepele regels voor bestaande bouw. Maar hoe zit het met de overgang van nieuwbouw naar bestaande bouw? En hoe zit het met verbouwen van bestaande gebouwen, zoals bij transformatie van leegstaande gebouwen.

Wij adviseren bij het voldoen aan de regels van het Bouwbesluit. Bij de nieuwbouw en verbouwplannen richten wij ons adviestraject in vanuit een Quick Scan. Bij verbouw- of transformatieprojecten stellen wij het juiste toetskader (rechtens verkregen niveau) vast.

Het correct toepassen van bouwregelgeving is niet eenvoudig. Een vak apart. Ons vak! Binnen ons kantoor is Henry gespecialiseerd in het Omgevingsrecht en Bouwbesluit. Voor velen zijn wij dagelijks een vraagbaak. Ook jou helpen wij graag!

Wil je weten of wij jou kunnen helpen, neem dan contact op met Henry.

Wat is je vraag?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op of vraag een offerte aan

Offerte aanvragen