Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

De Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen treedt naar verwachting 1 januari 2024 in werking. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Ook wil de overheid meer toezicht en controle in de bouw, zodat bouwers zich aan de geldende kwaliteitseisen houden. De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) gaat hiervoor zorgen.

Met de komst van de Omgevingswet kruipen ruimtelijke ordening en (technische) bouwregelgeving dichter tegen elkaar aan. De verbindende schakel vormt het zogenaamde ‘omgevingsplan’, de opvolger van het huidige bestemmingsplan.

Ons kantoor verbindt deze regelgeving al jaren samen in projecten. Onze manier van werken en denken sluit perfect aan bij het gedachtegoed van komende veranderingen. Ook brengen de wetswijzigingen een verandering in de huidige vergunningprocedures.

Wij sorteren al jaren voor op deze veranderingen.  Vanuit landelijke proefprojecten hebben wij relevante kennis en ervaring opgedaan die wij graag met jullie delen.

Wij vertellen graag wat deze veranderingen voor jouw plannen of werkzaamheden betekent. Voor een training of cursus ben je bij ons aan het juiste adres.

Training en opleiding

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op of vraag een offerte aan

Offerte aanvragen