Is jouw plan in strijd met het Omgevingsplan? Met een Bopa regelen wij de omgevingsvergunning!

Plannen die niet binnen het omgevingsplan passen, maken wij mogelijk met een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (Bopa). Dit een omgevingsvergunning waarmee wij via een onderbouwing aantonen dat de (bouw)plannen niet in strijd is met een ‘evenwichtige toedeling van functies aan locatie’. Ook toetsen wij aan alle relevante en nieuwe wettelijke vereisten.

Een Bopa-vergunning kan relatief snel verleend worden. Een reguliere voorbereidingsprocedure heeft een wettelijke doorlooptijd van 8 weken. Soms is een langere (uitgebreide) voorbereidingsprocedure van toepassing. Dat verschilt per gemeente en soms per project.

De Bopa is bij uitstek hét instrument om snel projecten – die in strijd zijn met het Omgevingsplan – mogelijk te kunnen maken. Benieuwd naar de (on)mogelijkheden van het gebruik van de Bopa? Wij adviseren jou graag.

Wist je dat met een Bopa-vergunning naast de ‘kleine’ projecten, zoals nieuwe woningen, verbouwingen, ook ingezet kan worden voor ‘grotere en complexe’ plannen, zoals gebiedsontwikkelingen van meerdere woningen? Ook zijn er juridische mogelijkheden om bijvoorbeeld een (groter) gebiedsontwikkeling te faseren in deelvergunningen.

Lees hier alles over de gefaseerde Bopa-vergunning. Tijdens het jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland heeft Henry in workshop veel gemeenten bijgepraat over de gefaseerde Bopa-vergunning (ook wel de ‘driedubbele knip’ genoemd). Check hier de presentatie over de (gefaseerde) Bopa-vergunning.

 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op of vraag een offerte aan

Offerte aanvragen